SV Schalkhaar kon vanmiddag weer beschikken over Delano Haulussy, die vandaag als middenvelder startte. In de punt van de aanval kreeg David Klopman weer de voorkeur. SV Schalkhaar begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na 4 minuten spelen was het Sven Kelder die vanaf links naar binnen trok en de bal precies in de loop van spits David Klopman speelde. Zijn aanname en vervolgens zijn afronding kon niet beter uitgevoerd worden. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel 0-1.
Vervolgens was het de beurt aan de koploper. Via goed en verzorgd voetbal probeerde de ploeg van trainer en oud betaald voetballer Jeffrey de Visscher de bal bij de voorwaartsen te krijgen. Met  gevaarlijke buitenspelers kwam Achilles 12 vervolgens steeds meer voor het doel van de wederom prima keepende Frans van Oldeniel. Hij moest handelend optreden toen de spits van de tegenpartij plotseling voor hem verscheen.
Een aanval via hun rechterkant werd door een diepgaande middenvelder ingebracht. Na matig wegwerken kwam de bal voor de voeten van de spits van Achilles 12. Hij wist hier in de 18 de minuut wel raad mee 1-1.
Niet veel later was het wederom niet adequaat uitverdedigen van SV Schalkhaar, waarna een onnodige overtreding werd gemaakt net buiten de zestien. Altijd handig als je een specialist in huis hebt om zo’n bal op die afstand met gevoel te schieten. Dat gebeurde door de spits van Achilles 12, die de bal over de muur en onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek legde 2-1. Dit  gebeurde na 25 spelen.
Uiteindelijk bleek dit ook de verdiende ruststand te zijn. Achilles 12 voetbalde de eerste helft wat gemakkelijker en waren attenter op de tweede bal waardoor ze iets meer in balbezit waren.
Na rust veranderde er in eerste instantie weinig. SV Schalkhaar kon zich niet onder de druk van Achilles 12 uit voetballen en was voorin te weinig balvast.
Met nog een half uur op de klok bracht trainer Marcel Geestman middenvelder Twan Huysmans, die afgelopen weken door een blessure moest missen. Verdediger Mattis Janse moest voor hem plaatsmaken. SV Schalkhaar probeerde hierdoor aanvallend meer impulsen te geven, wat uiteindelijk behoorlijk goed uitpakte. SV Schalkhaar werd steeds sterker. In de 66 ste minuut dolde Sven Kelder zijn directe tegenstander en dit kon alleen met een overtreding worden gestopt. Sven bracht de toegekende vrije trap gevaarlijk in het strafschopgebied waarna Michiel Hullegie de bal via de kluts verdiend binnen schoot.
Even voelde het dat er meer in zat en SV Schalkhaar mogelijk kon stunten. Helaas was dit gevoel van korte duur. In de 72 ste minuut was het Achilles 12 die een prima aanval en idem voorzet vanaf rechts precies op het hoofd legde van een vrij staande speler 3-2. SV Schalkhaar probeerde nog iets te forceren door de aanvallend ingestelde jongelingen Ahmet Erdem en Sidar Günesli in te brengen.
Veel leverde dit niet op, sterker nog; in de 89 ste minuut besliste Achilles 12 definitief de wedstrijd door 4-2 te maken. Een afgekeurd doelpunt van Ahmet Erdem wegen duwen deed er niet meer toe. Helaas verliest SV Schalkhaar de aansluiting met de bovenste ploegen, dit kan volgende week weer anders zijn als directe concurrent Voorwaarts uit Twello op bezoek komt. Dit zal de laatste wedstrijd zijn van dit kalenderjaar. Steun nog 1 keer dit jaar het vlaggenschip van SV Schalkhaar. Volgende week zondag op de Horsterhoek, aanvang 14.00 uur.